JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

150 ansatte må gå i OneCo Networks

150 ansatte må gå i OneCo Networks

TØFT MARKED: Færre bygger ut bredbånd og det betyr mindre arbeid for OneCo Networks.

TØFT MARKED: Færre bygger ut bredbånd og det betyr mindre arbeid for OneCo Networks.

Knut Viggen

Mindre bredbåndsutbygging fører til nedbemanninger denne våren.

knut.viggen@lomedia.no

Telekomselskapet må nedbemanne med 150 ansatte denne våren. Det var beskjeden de ansatte fikk under allmøtet på starten av nyåret.

– Dette var en vanskelig avgjørelse å ta, men som flere andre i bransjen kommer vi dessverre ikke utenom bemanningsreduksjon for å sikre fremtidig konkurransekraft og lønnsomhet, sier Petter Schive, administrerende direktør i OneCo Networks i en pressemelding som gikk ut onsdag 3. januar.

Noe av overkapasiteten vil løses med naturlig avgang, som ikke blir erstattet. I tillegg har bedriften bestemt seg for å tilby sluttpakker og pensjonsveiledning for ansatte over 62 år, for å sikre mest mulig frivillig avgang og færrest mulig oppsigelser.

Leder i EL og IT-klubben i OneCo Networks, Are Bergli Heier, sier tillitsvalgte har vært informert siden oktober om at bedriften planla nedbemanninger på grunn av omsetningssvikt i 2023 og utsikter til lavere aktivitet også i 2024.

Bedriften har siste halvår jobbet med å omorganisere seg til den nye markedssituasjonen. I denne prosessen har tillitsvalgte deltatt hele veien.

Etter planen skal alt arbeid med sluttpakker og oppsigelser være avsluttet ved utgangen av februar. For ansatte med bakgrunn fra Televerkets tid vil den individuelle oppsigelsestiden være seks måneder, for andre ansatte tre måneder.

01.02.2024